Van onze redactie is de nieuwe actualiteitenrubriek van Tubantia waarin verslaggevers Fardau Wagenaar en Pim Lindeman, afgewisseld met collega’s een actueel onderwerp onder de loep nemen.

Wij ontwierpen voor dit nieuwe format de intro, bumpers, naam en het visuele format.
Centraal hierin staat het Balengebouw op het Roombeek; het oude fabriekspand wat
het Jan Cremermuseum had moeten worden is inmiddels hét nieuws- en omroepcentrum geworden van Enschede door de komst van Tubantia en 1Twente.

Het gebouw heeft een behoorlijke facelift ondergaan waarbij het oude industriële karakter versmolten is met transparante glaspartijen en de typerende reliëfplaten met daarop de afbeelding van “Ik, Jan Cremer”. Dit bijzondere gebouw met daarin de redactievloer van Tubantia krijgt in het intro de volledige aandacht.
Het uitgangspunt voor het nieuwe programma was om de interviews op de redactievloer te filmen, zodat duidelijk wordt waar het nieuws gemaakt wordt en dat de journalisten bovenop het nieuws zitten. De naam “van onze redactie” is enerzijds een verwijzing naar de krant als klassiek medium en anderzijds benadrukt het de autoriteit die Tubantia op het gebied van nieuws in Twente heeft.

Het intro en de bumpers zijn kort gemonteerd en grafisch van karakter om de urgentie en actualiteit sterk naar voren te laten komen.