Op 1 juli 2018 was het zover: de eerste urban city run in Enschede!

500 renners die zich op hadden gegeven voor deze knotsgekke marathon beleefden Enschede op een wel héél speciale manier: het parcours van deze hardloopwedstrijd ging namelijk dwars door de Hudson Bay, Decathlon, de grote Kerk en nog veel meer locaties.
Op plekken zoals het Wilminktheater werden de renners getrakteerd op een live concert, in Concordia kon men al rennend het eindexamenwerk van de AKI bekijken en er mee op de foto, werden er massages voor de vermoeide deelnemers gegeven op het Saxion en in het winkelcentrum de Klanderij lieten kinderen
hun kunsten zien op de turnmat.

We maakten eerder al de teaser voor het evenement en konden natuurlijk niet achterblijven bij het vastleggen van deze geweldige marathon. Zo renden we binnen een uur mee van de ene locatie naar de andere en volgden we de stoet met renners op hun tocht door de stad.

Het door Sportaal georganiseerde evenement was zo’n succes dat het volgend jaar opnieuw georganiseerd gaat worden, en de aftermovie die we maakten zorgde voor zo veel enthousiasme bij de deelnemende bedrijven en instellingen dat ze allemaal hun toezegging voor volgend jaar hebben gegeven.