videogilde video & animatie enschede videogilde video & animatie enschede

LENNY KRAVITZ – BREATHE VIDEOCLIP

Laten we even teruggaan naar een van onze meest legendarische opdrachten – het creëren van een waanzinnige videoclip voor niemand minder dan de enige echte popicoon, Lenny Kravitz!

Deze unieke samenwerking kwam tot stand dankzij Absolut Vodka, die een baanbrekend project opzette waarin toonaangevende danceproducers de kans kregen om een van Kravitz’s tracks naar een nieuw niveau te tillen. Het resultaat? Tien verbluffende remixen en, je raadt het al, tien epische videoclips die de nummers tot leven brengen.

Wat dit project extra speciaal maakte, was het feit dat Julian vanwege zijn reputatie als 8-bit VJ werd benaderd om de remix van het nummer “Breathe” door de Griekse producer Nikko Patrelakis te voorzien van een passende videoclip. We maakten gebruik van twee Commodore Amiga-computers en een oudere MSX-computer, en met behulp van zelfgeprogrammeerde glitchsoftware brachten we de clip tot leven. Een unieke esthetiek ontstond, waardoor de videoclip echt opviel en een onuitwisbare indruk achterliet.