Het Stedelijk

Het Stedelijk Lyceum telt acht gebouwen op diverse locaties binnen Enschede. Maar wat maakt deze scholengemeenschap tot wat het is?
Niet de gebouwen maar de ruim 3500 leerlingen, de vele docenten en medewerkers vormen samen het kloppende hart van Het Stedelijk.

In deze feelgood video laten we de leerlingen en leraren aan het woord en vertellen ze waarom ze zich zo op hun plek voelen bij de school waarvoor ze hebben gekozen. Docenten die als intrinsieke motivatie hebben om studenten elke dag verder te helpen met het realiseren van hun ambities: of dat nu gaat om topsport, cultuur en wetenschap of hun persoonlijke ontwikkeling.

Het doel van deze video was om tijdens een jaarlijkse personeelsbijeenkomst het gevoel van saamhorigheid en missie te benadrukken.
De video is een samenwerking met Bert Kroondijk die het inhoudelijke concept voor deze video realiseerde.

 

 

de les van vites intro

De Les van Vites – intro

 

De Les van Vites is een online programma van De Gelderlander waarin Vitesse-clubwatchers Lex Lammers & supporter en Bjorn Courbois de stand van zaken bespreken bij Vitesse.
Wij als voetballiefhebbers van het eerste uur (kuch) mochten ons buigen over het intro en maakten een whiteboard animatie met beide presentatoren.

 

 

TUBANTIA – DE BALLEN VERSTAND LEADER

De Ballen Verstand is het voetbalprogramma van Tubantia waarin journalisten Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde de stand van zaken doornemen in het Twentse voetballand.
Dit jaar is het allemaal wat anders nu FC Twente niet meer in de eredivisie speelt maar gedegradeerd is naar de keukenkampioen divisie.

 

 

SPORTAAL – URBAN CITY RUN AFTERMOVIE

Op 1 juli 2018 was het zover: de eerste urban city run in Enschede!

500 renners die zich op hadden gegeven voor deze knotsgekke marathon beleefden Enschede op een wel héél speciale manier: het parcours van deze hardloopwedstrijd ging namelijk dwars door de Hudson Bay, Decathlon, de grote Kerk en nog veel meer locaties.
Op plekken zoals het Wilminktheater werden de renners getrakteerd op een live concert, in Concordia kon men al rennend het eindexamenwerk van de AKI bekijken en er mee op de foto, werden er massages voor de vermoeide deelnemers gegeven op het Saxion en in het winkelcentrum de Klanderij lieten kinderen
hun kunsten zien op de turnmat.

We maakten eerder al de teaser voor het evenement en konden natuurlijk niet achterblijven bij het vastleggen van deze geweldige marathon. Zo renden we binnen een uur mee van de ene locatie naar de andere en volgden we de stoet met renners op hun tocht door de stad.

Het door Sportaal georganiseerde evenement was zo’n succes dat het volgend jaar opnieuw georganiseerd gaat worden, en de aftermovie die we maakten zorgde voor zo veel enthousiasme bij de deelnemende bedrijven en instellingen dat ze allemaal hun toezegging voor volgend jaar hebben gegeven.

 

 

animatie voor openluchtheater Hertme.

OPENLUCHTTHEATER HERTME – TEASER

 

We zijn sponsor geworden van het leukste openluchttheater in Twente! Op basis van de huisstijl door Limesquare maakten we het concept, montage en animaties voor deze webvideo om het nieuwe culturele seizoen af te trappen.

 

 

TUBANTIA

TUBANTIA – VERKIEZINGSVIDEO’S

Normaal staan we achter de camera’s maar voor Tubantia maakten we graag een uitzondering.
In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen interviewde Joost Dijkgraaf Edwin over de bijzondere campagnevideo’s uit de regio.
Als video expert gaf Edwin op komische wijze zijn visie op wat er zoal misging en hoe het beter gedaan had kunnen worden.

 

SPORTAAL – URBAN CITY RUN TEASER

 

Tijdens de Urban City Run op zondag 1 juli 2018 ontdek je Enschede op een geheel nieuwe manier. Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door en langs leuke straatjes, gebouwen en theaters. Langs het parcours en in de gebouwen beleef je bijzondere momenten die je enkel als deelnemer kan ervaren.

Omdat dit de eerste urban city run in Enschede is en er nog geen beelden zijn moesten de renners geprikkeld worden om zich in te schrijven.  Voor deze campagne maakten we 2 korte video’s in opdracht van sportaal en renden we een stukje mee.

 
 
 
 
 
 
 

Meer weten? Neem contact met ons op!
 
 
[contact-form-7 id=”22121″ title=”Contactformulier 1″]

MAYHEMMACHINE

Marieke Verbiesen maakt interactieve installaties gebaseerd op b-films, computerspellen en science fiction.
Een van die werken, Mayhemmachine draaide tijdens het Amsterdam Dance Event. Bezoekers kunnen door middel van een audiovisuele sequencer geluiden, muziek en animaties programmeren die live te horen en zien zijn.

 
 
 
 
 
 
 

Meer weten? Neem contact met ons op!
 
 
[contact-form-7 id=”22121″ title=”Contactformulier 1″]

LENNY KRAVITZ – BREATHE VIDEOCLIP

Laten we even teruggaan naar een van onze meest legendarische opdrachten – het creëren van een waanzinnige videoclip voor niemand minder dan de enige echte popicoon, Lenny Kravitz!

Deze unieke samenwerking kwam tot stand dankzij Absolut Vodka, die een baanbrekend project opzette waarin toonaangevende danceproducers de kans kregen om een van Kravitz’s tracks naar een nieuw niveau te tillen. Het resultaat? Tien verbluffende remixen en, je raadt het al, tien epische videoclips die de nummers tot leven brengen.

Wat dit project extra speciaal maakte, was het feit dat Julian vanwege zijn reputatie als 8-bit VJ werd benaderd om de remix van het nummer “Breathe” door de Griekse producer Nikko Patrelakis te voorzien van een passende videoclip. We maakten gebruik van twee Commodore Amiga-computers en een oudere MSX-computer, en met behulp van zelfgeprogrammeerde glitchsoftware brachten we de clip tot leven. Een unieke esthetiek ontstond, waardoor de videoclip echt opviel en een onuitwisbare indruk achterliet.

 

De ballen verstand

Wij hebben bij het Videogilde de ballen verstand van voetbal. Gelukkig hebben Leon en Fardau dat wel.
Zij presenteren namelijk het programma “De ballen verstand” bij Tubantia waarin ze wekelijks
hun visie geven over de stand van zaken bij Fc Twente en Heracles.
De opnames vonden plaats in het balengebouw toen het nog leeg stond, waardoor het industriële karakter van het pand mooi tot z’n recht komt in deze trailer. Daar hebben we dan wel verstand van…Voor de voetballiefhebbers: de afleveringen zijn hier terug te zien.

 
 
 
 
 
 
 

Meer weten? Neem contact met ons op!
 
 
[contact-form-7 id=”22121″ title=”Contactformulier 1″]