civo zorgopleiders

CIVO ZORGOPLEIDERS

Civo Zorgopleiders, de praktijkprofessionals in vervolgonderwijs voor verpleegkundigen.
Als er door corona 1 ding duidelijk is geworden is het wel het belang van goed opgeleid zorgpersoneel, en het grote tekort hierin.
Samen met Bert Kroondijk maakten we een video waarin verschillende medewerkers samen 1 boodschap uitdragen.
We hebben iedereen voor een green screen hetzelfde verhaal laten vertellen, waarvan we uiteindelijk één doorlopend
verhaal hebben gemaakt.

 

car design

VREDESTEIN

In deze 6 delige serie voor Vredestein legt designer Niels van Roij alles uit over car design.

Wat is bijvoorbeeld het verschil in designfilosofie tussen de Bugatti Veyron en de BMW Z4?
Waar komt het idee van de breadvan precies vandaan en hoe is dit te vertalen naar een Ferrari?

Aan de hand van 6 verschillende onderwerpen laat Niels zien wat de essentie is van car design,
en komen een aantal van zijn heritage customs voorbij.
Een van deze auto’s is een Adventum Coupé, die speciaal gecustomised is voor een klant.
Zo heeft de Coupé een speciaal ontworpen kofferbak met teakhouten vloer, en speciaal ontworpen parapluhouders.
Ook de custom versie van de Tesla Model S komt aan bod, waarin een gewone model S omgebouwd is tot een shooting brake variant.

We filmden deze video’s in Uden nog precies voordat in 2020 de eerste lockdown begon. We konden zodoende met het gefilmde materiaal
in alle rust aan de gang om er een mooie serie van te maken.

ONDERHOUD ENSCHEDE

 
Onderhoud Enschede onderhoudt de openbare ruimte. Met dat zinnetje begonnen we aan een hele serie opnames, waarbij we op allerlei plaatsen in Enschede kwamen, die normaal niet toegankelijk zijn.
 
Onder fonteinen, in ondergrondse pompstations, gemalen en begraafplaatsen. In De Grolschveste, waar de tribunes en de gracht schoongeveegd worden na elke wedstrijd. Ook zagen we hoe de eikenprocessierups het loodje legde. Er met eerbied een graf geruimd werd. Hoe de fontein voor een thuiswedstrijd van FC Twente geprogrammeerd wordt.
 
En uiteraard ook het gewone onderhoud aan de openbare ruimte.

DGT Centaur schaakcomputer

 
De DGT Centaur is dé nieuwste schaakcomputer, ontwikkeld door DGT uit Enschede.
Een zelfdenkende schaakcomputer die zich aanpast aan de speler, of je nu een beginner bent of grootmeester. De focus ligt op het plezier wat de speler beleeft als die een potje schaak speelt tegen de Centaur. Met LED’s die ingebouwd zijn in het bord lichten de velden op het bord op en weet de speler welk stuk de computer wil zetten. Aan ons de taak dus om te laten zien wat de Centaur precies kan. We kozen voor een strakke stijl waarbij gefilmde beelden afgewisseld worden met informatieve animaties, om zo de complexe AI op een toegankelijke manier zichtbaar te maken. De tv serie The Queen’s Gambit en de lockdown zorgden er voor dat de vraag naar schaakproducten enorm is toegenomen. De Centaur kwam wat dat betreft op het juiste moment en de vraag er naar is ongekend. Onze productvideo hielp DGT met het in de markt zetten van dit schitterende product en is veel gedeeld op social media. Veel webshops die schaakproducten verkopen namen de video op in hun website.

productvideo Fraenck

Fraenck maakt tassen met een verhaal. Tassen met een sociaal, duurzaam en diervriendelijk karakter.
Alles wordt lokaal geproduceerd in Arnhem door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Alle materiaal dat gebruikt wordt voor de productie is van geupcycled materiaal. Dat wil zeggen niet gebruikte restanten zeildoek en vegan leer.
Samen met limesquare reisden we af naar de werkplaats in hartje Arnhem om een mooie video te maken.

Werken bij Nijhuis video campagne

Nijhuis Bouw is een grote bouwonderneming met vestigingen in Enschede, Assen, Zwolle, Rijssen en Apeldoorn. Voor Nijhuis Apeldoorn verzorgden we in samenwerking met Limesquare een ‘werken bij’ videocampagne waarin de verschillende afdelingen van het bedrijf aan het woord komen. Ook de vestigingsdirecteur Alan Bosch en directeur renovatie William Vlug komen aan het woord. Zij geven hun visie op het bedrijf en leggen uit wat werken bij Nijhuis Apeldoorn zo bijzonder maakt.

 

 

Promotievideo College Zuid – Het stedelijk Lyceum

 

In deze promotievideo laten we zien dat College Zuid een bijzondere plek inneemt binnen Het Stedelijk Lyceum.
Zo is College Zuid dé plek voor sportieve talenten; de sportstroom bijvoorbeeld zorgt ervoor dat leerlingen extra sportmogelijkheden krijgen tijdens hun schoolloopbaan. Daarnaast is College Zuid ook een hele internationale school en een school waar je tweetalig onderwijs kan volgen.
Om al deze verschillende kanten van College Zuid in beeld te brengen maakten we samen met Bert Kroondijk een promotievideo waarbij rap, interviews met leerlingen en docenten en quotes elkaar aanvullen. Door verschillende antwoorden en quotes te combineren vullen de leerlingen de spoken word van Okke Wensink aan, waardoor een mooi rijmend geheel ontstaat.
We maakten al eerder een video voor het Stedelijk Lyceum waarin een algemeen beeld gegeven wordt van alle verschillende scholen van Het Stedelijk. Deze werd zo goed ontvangen dat we ook voor College Zuid een aparte video mochten maken.

 

 

Het Stedelijk

Het Stedelijk Lyceum telt acht gebouwen op diverse locaties binnen Enschede. Maar wat maakt deze scholengemeenschap tot wat het is?
Niet de gebouwen maar de ruim 3500 leerlingen, de vele docenten en medewerkers vormen samen het kloppende hart van Het Stedelijk.

In deze feelgood video laten we de leerlingen en leraren aan het woord en vertellen ze waarom ze zich zo op hun plek voelen bij de school waarvoor ze hebben gekozen. Docenten die als intrinsieke motivatie hebben om studenten elke dag verder te helpen met het realiseren van hun ambities: of dat nu gaat om topsport, cultuur en wetenschap of hun persoonlijke ontwikkeling.

Het doel van deze video was om tijdens een jaarlijkse personeelsbijeenkomst het gevoel van saamhorigheid en missie te benadrukken.
De video is een samenwerking met Bert Kroondijk die het inhoudelijke concept voor deze video realiseerde.

 

 

BANK72

Het stond jarenlang leeg en verkeerde in een vervallen staat, het oude ABN pand in hartje Enschede.
Koopman vastgoed besloot het pand van de ondergang te redden en het een nieuwe bestemming te geven.
Het resultaat is Bank72: luxe stadsappartementen in een voormalig bankgebouw. Ruim anderhalf jaar lang volgden we het hele proces van dichtbij; van de eerste meeting met de buurtbewoners tot de oplevering van het pand.

 

 

GEMEENTE ENSCHEDE – HUP ANIMATIE

 

Poep, niet op de stoep!

In Enschede zijn sinds mei 2019 de HUP’s, de hondenuitlaatplekken verdwenen. Om aan de hondenbezitters van onze stad uit te leggen wat dat voor gevolgen heeft maakten we deze animatie, inclusief alle ontwerpen van de karakters, achtergronden en hondjes.